«

»

Sep
16

Tillgänglighetsdagar i Östersund och Sundsvall augusti 2012

KOMPKULMEN-året fick en innehållsrik och inspirerande start i tillgänglighetens tecken. Susanna Cederquist ledde oss, under rubriken: ”En bild av dyslexi – Jag kan inte tänka platt, hur påverkar det musicerandet?” in i dyslexins vindlingar och gav oss fakta och egna erfarenheter samt tips på vad vi kan vara uppmärksam på och hur vi kan göra för att underlätta för våra elever. (Power Point-bilder finns under fliken Utbildningar)

”Jag är inte pappa till en skitunge – jag är pappa till Stålmannen!” Fredrik Westin berättade om sonen Olle – med ADHD, Asperger och Touretts syndrom – och hans liv tillsammans med familjen och i skolan fram till 11,5 års ålder – en resa där det gäller att leva i nuet och ha nästa stund oviss.

Dagens moderator Fredrik Ahlkvist, själv blind sedan tonåren, lotsade oss genom dagen och gav frågorna till reflexionstimmen samt musikalisk inramning på dagens tema tillsammans med vår projektadministratör Paula Lundgren.

Teater Barda avslutade med föreställningen ”Är du stör eller?” som bygger på gruppens egna erfarenheter om hur det är att leva med olika former av funktionsnedsättningar.

Permalänk till denna artikel: http://kompkulmen.se/2012/09/tillganglighetsdagar-i-ostersund-och-sundsvall-augusti-2012/

2 kommentarer

  1. stove säger:

    Jamen det var ju trevliga och upplysande dagar. Jag lärde mig mkt. om dyslexi, asberger, synnedsättning och tillgänglighet i allmänhet. Vad viktigt det är med kunskap och att vi är beredda att omvärdera hur vi ser på vår omvärld. Vi måste sluta tänka vi och dom. Det finns bara VI.

  2. Jenny Lundmark säger:

    Följ Fredrik Westin – Stålmannens pappa via Facebook.

    https://www.facebook.com/FredrikWestinStalmannensPappa?fref=ts

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>